Download basket

Enter your email address to receive all assets you've selected.

You've reached the maximum number of assets.

LOVE (WOOD) FOR LIFE : Haal de natuur in huis en geniet van de warmte van hout

 Love for Life. Dat is letterlijk vertaald de betekenis van biophilic design - bio (life) philic (love) . Deze nieuwe designtrend duikt niet toevallig op. Meer dan ooit hebben we nood aan de rust en harmonie die we vinden in de natuur terwijl we beschutting zoeken in onze woning. Authentieke parketvloeren zijn een perfectie manier om een brug te slaan tussen buiten en binnen én dankzij Wood for Life – de nieuwste innovatie van Quick-Step - kan je nu zorgeloos genieten van de warmte van hout.

31 augustus 2020

LOVE (WOOD) FOR LIFE

Haal de natuur in huis en geniet van de warmte van hout

Love for Life. Dat is letterlijk vertaald de betekenis van biophilic design - bio (life) philic (love) . Deze nieuwe designtrend duikt niet toevallig op. Meer dan ooit hebben we nood aan de rust en harmonie die we vinden in de natuur terwijl we beschutting zoeken in onze woning. Authentieke parketvloeren zijn een perfectie manier om een brug te slaan tussen buiten en binnen én dankzij Wood for Life – de nieuwste innovatie van Quick-Step - kan je nu zorgeloos genieten van de warmte van hout.

FEEL GOOD DESIGN

Het heilzaam effect van de natuur op ons welzijn valt niet te onderschatten. In een tijd dat we steeds meer toevlucht zoeken in onze woning willen we dat gevoel van rust en welzijn vasthouden. Het verklaart meteen ook waarom biophilic design steeds meer impact heeft. Soberheid, ecologie, duurzaamheid en ambacht zijn vandaag sleutelbegrippen in de architectuur. Ruimtelijke aspecten als daglicht, zicht op groen en natuurlijke ventilatie winnen de laatste jaren aan belang bij de inrichting van een woning. Steeds meer architecten zijn zich ervan bewust dat het lichamelijke en het geestelijke welzijn verbetert door de connectie tussen mens en natuur te bevorderen. Ze streven naar een spanningsveld tussen beschutting en uitzicht, door te spelen met groene wanden, houten vloeren en grote glaspartijen naar de tuin die als buitenkamer fungeert. In een stadsomgeving wordt een binnentuin dan weer als een oase van groen geïntegreerd in de woning. Zo vervagen de grenzen tussen binnen en buiten.

HAAL DE NATUUR IN HUIS

Niet alleen in de architectuur, maar ook in hedendaagse interieurs duikt de biophilic designtrend op. Zo worden sequenties en patronen uit de natuur gebruikt om reliëf te geven aan behangpapier of muurpleisters. Een ruwe boomstam fungeert als salontafeltje en brengt het bos letterlijk in huis. Groen in al haar facetten lijkt de meest logische kleurassociatie, maar ook sobere aardetinten, zachte pastelkleuren en rijke schakeringen van oker tot zonnebloemgeel hebben een link met moeder natuur en lenen zich perfect om van je huis een warm nest te maken. En waarom niet combineren met natuurlijke materialen zoals linnen, wol, rotan en hout? Of misschien wil je zelf wel aan de slag met oude ambachtelijke technieken als macramé-weven en pottenbakken. Ben je niet zo handig? Geen stress! De gemakkelijkste manier om de natuur in huis te brengen zijn planten. En als je echt het gevoel van een binnentuin wilt creëren, kan je er zelfs voor kiezen om een volledig groene wand te maken.

WOOD FOR LIFE

De uitstraling van natuurlijk materialen kan je tenslotte ook doortrekken naar de basis van je woning: de vloer. Met een Quick-Step parketvloer haal je niet alleen de natuur in huis, maar kan je ook zorgeloos genieten dankzij de nieuwe ‘Wood for Life’-vernistechnologie. De ongemakken die het onderhoud van een houten parketvloer vaak met zich meebracht, behoren dankzij deze innovatie tot het verleden. Elke plank is immers behandeld met een beschermlaag waardoor vuil en stof zich niet langer kunnen opstapelen in de poriën van het hout. Aangezien de eerste tekenen van slijtage vooral zichtbaar worden in hoeken en naden, zijn ook de voegen tussen de houten planken voorzien van een extra beschermlaag. Dit vergemakkelijkt niet alleen het verwijderen van vuil en stof maar voorkomt ook dat vocht tussen de planken sijpelt en sporen nalaat. Zo kan je zorgeloos genieten van de natuurlijke warmte van hout zonder angst voor vocht, vuil of vlekken.

Dankzij Wood for Life behoren deze beschadigingen tot de verleden tijd:

Vuile poriën: Traditionele ongelakte houten vloeren hebben vaak een wat ruwere structuur. Vuil en stof hopen zich hierin op, waardoor de vloer er niet proper uitziet. De nieuwe coating beschermt de poriën en zorgt ervoor dat er geen vuil in terechtkomt.

Donkere randen en stof: Niet alleen de poriën zijn gevoelig voor stof. Bij veel houten vloeren zijn de eerste tekenen van veroudering zichtbaar aan de randen van de planken en tussen de voegen. Wood for Life voorkomt dat stof zich verzamelt in de spleten van het hout.

Donkere en vuile nerven: Nerven geven een vloer zijn unieke uitstraling. Zonder de juiste bescherming worden ze na verloop van tijd echter donker en vuil. De coating zorgt ervoor dat de vloer gemakkelijker te reinigen is en voorkomt dat vuil in het hout trekt.

Witte randen: Wanneer vocht zich tussen de voegen ophoopt en verdampt, verkleurt het hout en wordt de laklaag aangetast. De nieuwe vernistechnologie voorkomt dit en maakt het mogelijk om vuil en vocht sneller dan ooit te verwijderen.


Included images